Bragt i Berlingske 13. marts 2020

Måske er Corona-krisen en slags forstørrelsesglas, der afslører og forstørrer nogle allerede eksisterende fænomener. Har samfundsansvar, fællesskab og omsorg ikke i årevis været udfordret af de herskende markedsliberalistiske strømninger?

Pelle Dragsted, tidligere MF for Enhedslisten

»Den der kommer først til mølle, får mest«. Udtalelsen faldt fra én af de kunder, der onsdag aften oversvømmede landets supermarked for at hamstre rugbrød, gær, toiletpapir og andre uomgængelige livsfornødenheder.

Jeg blev som mange andre både overrasket og forarget over, at så mange danskere trodsede både sundhedsmyndighederne og regeringens anvisninger og i stort antal strømmede til menneskefyldte supermarkeder for at tømme hylderne. Det er en adfærd, som umiddelbart er svær at fatte.

Man skal selvfølgelig altid passe på med firkantede forklaringer på menneskers adfærdsmønstre. Men jeg kan ikke lade være med at tænke over, om en del af baggrunden for onsdagens udskejelser kan findes i de ideologiske strømninger som har præget samfundslivet og økonomien over de sidste årtier. Hvor privat … Læs hele artiklen her