Bragt i Ekstra Bladet 18. marts 2020

Bestyrelsesformand Karsten Dybvad og Danske Bank vil forgylde aktionærerne med 7,3 mia. kr. i udbytte midt i en økonomisk krise. Stop al hjælp til banker, der uddeler gaver til ejerne, siger Pelle Dragsted.

Pelle Dragsted, tidligere MF for Enhedslisten

Syv milliarder – ja faktisk en anelse mere. Så meget vil Danske Bank udbetale i udbytter til deres aktionærer på bankens kommende generalforsamling.

Det sker i en situation, hvor Danmark formentlig er på vej mod en historisk, økonomisk krise hvor virksomheder, selvstændige og husholdninger kommer til at stå med alvorlige finansielle udfordringer. Og hvor bankerne selv risikerer at komme til at lide store tab.

Når Danske Bank udbetaler milliardudbytte til deres – primært udenlandske – aktionærer, så tømmer de ud af egenkapitalen. Det betyder for det første, at de kan låne færre penge ud til trængte borgere og virksomheder. Og for det andet at de bliver mindre robuste overfor en krise, hvor mange af deres kunder ikke vil kunne indfri deres gæld … Læs hele artiklen her