Nordisk socialisme - På vej mod en demokratisk økonomi

af Pelle Dragsted

“Finanskrise, klimaforandringer og voksende social og økonomisk ulighed har de seneste år fået stadig flere til at sætte spørgsmålstegn ved den kapitalistiske økonomi. Samtidig er socialistiske idéer om en demokratisering af økonomien igen sat på dagsordenen. Men hvordan kan økonomien styres mere demokratisk? Hvad betyder det at demokratisere ejerskabet, og hvem skal egentlig eje virksomheder og banker? Hvilken rolle skal markedsmekanismer spille? Og hvordan skaber vi en økonomi, der sikrer mest mulig frihed og indflydelse for den enkelte? Det er nogle af de spørgsmål, som debattør, skribent og tidligere medlem af Folketinget for Enhedslisten Pelle Dragsted giver svar på i denne bog, hvor han argumenterer for, at kimen til en fremtidig demokratisk økonomi allerede findes i de nordiske landes velfærdssamfund og erfaringer med demokratisk ejerskab”.

Pelle Dragsted har skrevet en modig, vigtig og inspirerende debatbog, som alle, der kæmper mod ulighed og for mere demokrati, er nødt til at forholde sig til. Uanset om de er enige eller ej.

Stimulerende for den politiske fantasi og derfor også herligt engagerende […] bryder med forældede tankegange og afstikker nye veje for venstrefløjen.

En særdeles læseværdig, inspirerende og nytænkende bog.

Velargumenteret og velskrevet […] ligefrem medrivende. […] Jeg kan kun anbefale bogen på det varmeste.

Presse