Bragt i Information 28. maj 2020

Bude og restauratører bør tage hinanden i hånden og etablere et nyt kooperativt andelsselskab, så finanskapitalisterne ikke løber med overskuddet af deres arbejde. En ny andelsbevægelse bør gøre op med platformsvirksomheders udbytning, skriver klummeskribent Pelle Dragsted i dette debatindlæg

Pelle Dragsted, tidligere MF for Enhedslisten

Vi ser dem stort set hver gang, vi træder ud på gaden i de større byer. De blå Woltbude, der zigzagger rundt på cykelstien på vej til den næste kunde. De er lige nu de mest manifeste udtryk for den fremstormende platformsøkonomi, som i løbet af få år har forandret vores forbrugsmønstre og er på vej til at ændre vores økonomi og arbejdsmarked.

Platformsøkonomi har en lys forside og en mørk bagside. Forsiden er den, vi møder, når vi tager mobilen frem og let og hurtigt swiper os frem til præcis den indiske karryret, vi gerne vil have leveret, eller finder den perfekte lejlighed i Rom eller Barcelona til vores næste storbyferie. Det er enkelt og fleksibelt. Det har gjort livet nemmere – og måske endda sjovere.

Men der er også en bagside. Eller rettere: Mange bagsider ved de platforme, der er blevet …

Læs hele artiklen i på Information.dk