Bragt i Information 28. maj 2020

Højrefløjen er ude på et både moralsk og politisk skråplan i deres forsvar for selskaber, der aggressivt forsøger at minimere deres skat i Danmark, skriver klummeskribent Pelle Dragsted i dette debatindlæg

Pelle Dragsted, tidligere MF for Enhedslisten

Det er nok omkring ti år siden, at telefonen på mit kontor ringede. Jeg var dengang ansat som rådgiver for Frank Aaen (EL). Han havde netop, efter måneders grundig research, igen afsløret, at en række store velrenommerede virksomheder som McDonalds, Palmolive og Q8 i årevis havde undgået at betale skat i Danmark.

I den anden ende af røret sad en butiksindehaver fra en af de mere fashionable herretøjsforretninger i det indre København. Ærindet var enkelt. Han ville gerne forære Frank et jakkesæt. Ikke fordi han havde noget at udsætte på Franks ofte farverige skjorter. Men som en gestus, fordi han var så glad for Franks arbejde med at hænge de multinationale selskabers skattefusk til tørre.

Han betalte selv, fortalte han, sin selskabsskat. Måske ikke ligefrem med glæde, men i …

Læs hele artiklen i på Information.dk