Bragt i Altinget 2. september 2019

Uddrag:
Men om centrum-venstre-blokken formår at udnytte de unikke muligheder, er der overhovedet ingen garanti for. Selv de bedste forudsætninger kan spoleres. Det er faktisk ikke spor svært. Hvis alle sætter egen positionerg og eget parti foran hensynet til det fælles, så vil konsekvensen være det samme, som den var for højrefløjen: at det bliver svært at føre politik. At muligheder forpasses.

Det viser de sidste fire års erfaringer i den anden side af det politiske spektrum med al tydelighed. Mistillid, ultimative krav, trusler og gensidige ydmygelser var dagens orden. Særligt Dansk Folkeparti og Liberal Alliance sled hinanden ned i en konstant magtkamp, hvor den andens nederlag næsten syntes vigtigere end egne politiske resultater.

Partierne i den nye regeringsblok står således med et valg. De kan hårdt trukket op vælge en af to veje.”